Meer salaris voor burgemeester, wethouders en raadsleden

15

Den Helder – Met het afsluiten van de nieuwe CAO voor rijksambtenaren gaan ook de salarissen van burgemeester en wethouders omhoog. Zij krijgen er, met terugwerkende kracht tot 1 juli 2020, 0.7 procent bij. De hoogte van deze ‘bezoldiging’, zoals het salaris officieel heet, wordt bepaald door het aantal inwoners in een gemeente.

Den Helder valt, net als Hollands Kroon en Schagen, in klasse 5 (40.001–60.000 inwoners). Het salaris voor de burgemeester wordt €9.345,69 en dat voor wethouders €7.510,80. Dit geldt per maand en voor een voltijds dienstverband. Raadsleden krijgen er bruto zo’n 38 euro per maand bij. Hun vergoeding komt daarmee per maand op 1.362,81 euro. Commissieleden krijgen voortaan per vergadering een vergoeding van € 107,33.

De genoemde bedragen zijn exclusief eventuele overige toelagen.

15 REACTIES

 1. Schandalig, iedereen levert in, onder de valse reden ‘samen tegen corona’ terwijl deze lieden een salaris verhoging krijgen. Een salarisverlaging zou eerder op zijn plaats zijn, in het kader van de ‘solidariteit”, bah!

 2. Tja , en de zorg medewerkers krijgen niks . En de mensen met een uitkering ook al niet en de pensioenen worden ook niet opgetrokken.Alleen het “pluche” en het koningshuis gaan er op vooruit.
  Ik snap inmiddels reuze goed waarom “ze ” zo graag met een of ander partijtje en veel valse beloftes in de politiek zitten. En waarom er voor de gewone burgers niks gebeurd. STELLETJE WAARDELOZE ZAKKENVULLERS

 3. Dus als bv wethouder van finaincieen heb je inclusief je Marine Officiers pensioen en wat vergaderingen ruim 10.000 euro in de maand.Dan mag de burger daar wel wat voor terug krijgen zou je zeggen.

 4. Ik vraag me al het hele jaar af wat onze wethouder van minimabeleid en armoede voor zijn salaris doet voor deze doelgroep. Hoef je niet te presteren voor dat geld?

 5. hoo hoo piet beter lezen de zorg heeft ook gehad en meer dan 0,7 procent
  o ja en ze mogen geen nieuw gemeentehuis geen geld ,,ja de zorg mensen en al die arme leraren
  poe die hebben het zwaar ,, maar politie leger en anderen amtenaren ,,,die kunnen rotten
  en wat dagt je van de bouwvakers in deze tijd hoor je niks over ,,,

 6. Als ik de werkzaamheden van een burger bij defensie en een bouwvakker vergelijk : die ambtenaren doen veel minder (en ik kan het weten want ik heb ook op de “werf” gezeten) en verdienen naar verhouding veel meer dan die bouwvakker.Politie ben ik met je eens :dat is een zwaar onderbetaalde “honden baan “>Maar dat weet je als je er aan begint.Die leraren moeten niet zo piepen.Ga maar eens een dagje dementerende bejaarden verzorgen dan weet je wat werken is.

  • Bij een politie baan weet je waar je aan begint schrijf je en met het verzorgen van dementen bejaarden niet?

 7. Haha de logica weer… ja hoop centjes, maar 0.7% komt niet eens overeen met de inflatie. Verder levert echt niet iedereen in, nergens last van gaat prima en tot slot: de zorg krijgt er wel degelijk wat bij. Dit 1000€ en volgend jaar 500€ bonus verder krijgen ze structureel dit jaar 5% verhoging en volgend jaar 3%, kortom 8% in 2 jaar tijd. Denk dat veel mensen daar jaloers op zullen zijn!

 8. @Zus,

  Het lijkt me normaal dat eenieder jaarlijks er iets op vooruit gaat. Dat geldt voor alle beroepssectoren. Overigens zijn afspraken hierover vaak “jaren” eerder gemaakt. Niemand voorziet, in die onderhandelingen, een pandemie.

  De quartaire sector wordt al jaren overbelast. ik vind dat het, individueel, uitgeoefende beroep hierin onderling niet veel verschild; als je het hebt over werkdruk.

  De quartaire sector zou in zijn geheel veel beter beloond moeten worden. Geld echter, wordt helaas over de Nederlandse grensen, richting Brussel gesmeten; miljarden en miljarden.

  Uhm, nog eens; miljarden en miljarden. Miljarden en miljarden.

  We halen zoveel ellende binnen. Een tsunamie van linkse kiezers. De quartaire sector “piept en kraakt” daardoor nog meer.

  Stem Fvd

Comments are closed.