Motie om toch een lichtjesroute te realiseren

6

Stadspartij en Beter voor Den Helder willen toch een lichtjesroute (archieffoto).
Den Helder – De lichtjesroute in de Helderse binnenstad gaat dit jaar niet door, maar niet iedereen is daar blij mee. Stadspartij en Beter voor Den Helder dienen tijdens de komende raadsvergadering een motie in die het college opdraagt toch alles in het werk te stellen ook dit jaar een lichtjesroute te realiseren.


“Wij denken dat het binnen deze Coronatijd zaak is dat we zo af en toe toch wat positiefs kunnen laten zien in onze steeds mooier wordende stad”, stellen beide fracties. “De lichtjesroute is zo’n opsteker die we met zijn allen nodig hebben om uit de negatieve spiraal vandaan te blijven.”

De twee fracties stellen verder dat:

• de Donkere duinen, het strand, supermarkten en onze markten vele malen meer clusters aan mensen trekken dan de lichtjes route ooit gedaan heeft;
• de lichtjesroute vrijwel nooit grote groepen mensen tegelijk trekt;
• de lichtjesroute in de buitenlucht wordt gehouden en de kans op besmettingen in de buitenlucht zeer onwaarschijnlijk is;
• Den Helder en haar bevolking wel een lichtpuntje kunnen gebruiken;
• we in het alleruiterste geval altijd nog het licht uit zouden kunnen zetten al zijn wij er van overtuigd dat dit niet nodig zal zijn;

En daarom vraagt de motie het college “alles in het werk te stellen om het besluit met betrekking tot de lichtjesroute terug te draaien, zodat deze alsnog doorgang kan vinden, waardoor we in Den Helder toch dat kleine lichtpuntje op de horizon kunnen plaatsen waar een ieder zo’n behoefte aan heeft.”

6 REACTIES

  1. geld zat die stadspartij, criminelen sponsoren, lampjes overal, nieuw gemeentehuis, toe maar toe maar, het kan niet op hier….

  2. Deze motie gaat totaal voorbij aan de ware reden, de lockdown die we krijgen opgedrongen. “blijf thuis ” is het credo. Hoe kan je deze lichtjes dan zien? Je eigen lichtjes in je huiskamer. en het enige licht wat in de toekomst gloort, is het verdwijnen van deze onnodige lockdown, Stem massaal FvD!

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.