Reddingmuseum ook dit jaar weer Kidsproof

0

Den Helder – Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers heeft ook dit jaar weer het predicaat ‘Kidsproof’ gekregen. De museumkids waardeerden het museum op Willemsoord met een 8,9. Dat is een tiende minder dan vorig jaar, toen het museum het cijfer 9,0 scoorde.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat het aantal ‘inspecteurs’ dit jaar wel fors lager lag dan in 2019. Gaven in dat jaar nog tachtig kinderen het Reddingmuseum een cijfer (met een gemiddelde van 9,0 dus), dit jaar was er slechts 1 inspecteur. Dat heeft uiteraard alles te maken met corona, waardoor het museum vaker dicht was en het aantal bezoekers achterbleef. Dit is overigens een verschijnsel waar alle musea mee te maken kregen.

Dorus Rijkers werd in 2018 nog verkozen tot het meest Kidsproof museum van Nederland. Die eer gaat nu naar Museum Helmond. Buiten het Helderse Reddingmuseum zijn er dit jaar geen andere musea in de Kop van Noord-Holland die zich dit jaar Kidsproof mogen noemen. Alle Kidsproof Musea zijn hier te vinden.

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.