Subsidie voor isolatie eigen woning

9

Den Helder – Huiseigenaren in de gemeente Den Helder die hun huis gaan isoleren, kunnen hiervoor subsidie aanvragen. Sinds deze week is er € 50.000,- beschikbaar, laat duurzaamheids-wethouder Remco Duijnker weten. Volgend jaar komt er nogmaals € 100.000,- beschikbaar.

“Met een goed geïsoleerde woning is veel minder gas of elektriciteit nodig om een huis te verwarmen. Dat scheelt in de energiekosten. Een duurzame woning is comfortabel om in te wonen en maakt de woning waardevast. Alle woningeigenaren met een huis dat is gebouwd voor 2005, zouden isolatie kunnen overwegen”, aldus wethouder Duijnker. De gemeente betaalt tot 30 procent van de investering, met een maximum van € 500,-. De aanvrager moet zelf in het huis wonen. De subsidie is niet voor verhuurders bedoeld. De voorwaarden voor deze subsidie zijn in de verordening opgenomen. De subsidieverordening is per 6 november 2020 van kracht en na te lezen op www.overheid.nl.

Wie de eigen woning wil isoleren kan vastlopen in de hoeveelheid technische mogelijkheden. Inwoners met vragen over welke isolatiemaatregel de beste is voor de woning, kunnen het Duurzaam Bouwloket mailen of bellen met hun vragen. Het Duurzaam Bouwadvies geeft advies en kan desgewenst offertes controleren. Alle contactgegevens staan op de website www.duurzaambouwloket.nl.

Andere subsidie voor VvE’s
Vereniging van Eigenaren (VvE) die energie willen besparen in gebouwen en appartement(en), kunnen niet terecht bij het Bouwloket. Zij vragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) aan.

Woningeigenaren met vragen, kunnen terecht bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. De Omgevingsdienst is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur via telefoonnummer 088 102 1398. Of per e-mail via postbus@odhnhn.nl. Meer informatie over de ‘Subsidieverordening duurzaam energiepakket particuliere huiseigenaren bestaande bouw 2020-2023’, is te vinden via de website: www.denhelder.nl/energievoucher.

9 REACTIES

  1. Stel je niet aan, door een beetje isolatie gaat de WOZ waarde van je huis niet gigantisch omhoog. Door de overspannen woningmarkt wel, ook in Den Helder.

  2. Als je eerst eens en lijstje maakt met wat je gaat isoleren en dan NAdenkt dan weet je dat 500 euro tegemoetkoming een wassen neus is. Vloer aan onderkant isoleren. Dak aan binnenkant isoleren en later een afwerking tegen isolatie aanbrengen.. Gevels isoleren aan binnenkant is verwarming er af. leidingen omleggen, evenals stopcontacten en later weer aanbrengen en wanden afwerken. O ja, de plinten er weer tegen. Heb je enkel glas dan moet je naar dubbel. Zo kan je wel doorgaan. Moet je allemaal terug verdienen met minder energiekosten en daar kan je de verhoogde WOZ dan mee betalen. Kassa nul komma nul. Uiteraard is dit lijstje niet compleet.

    • Het heet daarom ook een tegemoetkoming in de kosten . Als je het niet wil hebben , of te weinig vindt, je hoeft het niet aan te vragen. Subsidie , dekt nu eenmaal niet de gehele kosten. Net wat Marc zegt, u kunt ook niks doen. Dan weet je zeker , dat er niet geisoleerd wordt en dat je ook de 500 euro misloopt.

      • heb je de voorwaarden bekeken? dan moet je zo’n 1000 euro meer uitgeven om aan de 500 euro tegemoetkoming te komen, groene waanzin as usual

  3. Als je eerst eens en lijstje maakt met wat je gaat isoleren en dan NAdenkt dan weet je dat 500 euro tegemoetkoming een wassen neus is. Vloer aan onderkant isoleren. Dak aan binnenkant isoleren en later een afwerking tegen isolatie aanbrengen.. Gevels isoleren aan binnenkant is verwarming er af evenals stopcontacten en later weer aanbrengen en wanden afwerken. O ja, de plinten er weer tegen. Heb je enkel glas dan moet je naar dubbel. Zo kan je wel doorgaan. Moet je allemaal terug verdienen met minder energiekosten en daar kan je de verhoogde WOZ dan mee betalen. Kassa nul komma nul. Uiteraard is dit lijstje niet compleet.

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.