Zwaar ongeval op rotonde Waddenzeestraat

7

Den Helder – Een fietser is maandagavond rond 19.30 uur door een auto aangereden op de rotonde van de Waddenzeestraat en de Texelstroomlaan. De fietser raakte hierbij bekneld.

De brandweer heeft het slachtoffer bevrijd uit zijn vervelende positie. Met een ambulance is hij met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De rotonde was enige tijd afgesloten. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

7 REACTIES

  1. Dit zal blijven gebeuren zolang elke rontonde in Den Helder andere voorrangs regels heeft. Heel verwarrend

  2. Wat heeft de gemeente hiermee van doen? Een onoplettende automobilist die de voorrangsregels niet kent lijkt me eerder van toepassing.

    • Óf een onoplettende fietser die de voorrangsregels niet kent kan natuurlijk ook. Het hoeft niet áltijd de schuld van de automobilist te zijn. Maar inderdaad, dit heeft niets met de gemeente te maken.

  3. Bijna alle fietsers kennen de regels niet. Vliegen zo de rotonde op als daar al verkeer op rijdt. De haaientijden liggen tot het trottoir. Dus ook de fietser moet voorrang verlenen aan verkeer dat al op de rotonde aanwezig is

Comments are closed.