Aktama geopend op nieuwe locatie

20

Den Helder – Het kostte wat tijd en niet iedereen stond op voorhand te juichen, maar de verplaatsing van de Helderse coffeeshops is niet meer terug te draaien. Als eerste van de drie opende Aktama maandag op de Industrieweg haar deuren. Blije medewerkers, enthousiast personeel en zelfs de buren kwamen langs met een bloemetje.

Na dertig jaar in de Koningstraat werden zondagavond om 20.00 uur voor het laatst de deuren gesloten. Daarna begon het laatste deel van de verhuizing, zodat de coffeeshop een dag later om precies 12.00 uur weer open kon. Met ballonnen en extra lekkere hapjes werden de klanten op de nieuwe locatie verwelkomd. Volgens verkoopmedewerker Rick is de nieuwe plek veel prettiger voor de klanten, want buiten het stadscentrum, genoeg parkeerruimte en geen woningen in de buurt. Kortom: meer voor- dan nadelen.

20 REACTIES

 1. heeft de gemeente er toch maar weer even mooi doorgedrukt….
  arme ondernemers daar, succes met de overlast en de imagoschade

  • Kunnen de ondernemers na het werk even lekker hasj kopen bij aktama.
   Na een lange zware dag werken.

  • RB doe nou niet alsof je nooit in de Aktama komt, ik heb jou daar regelmatig gezien. Komt ook wel overeen met het feit dat je wel iets gerookt moet hebben met die reacties van jou af en toe.

 2. “geen woningen in de buurt”.
  die heeft zelf te veel van z’n troep naar binnen gewerkt.
  blij dat ik geen onderneming of woning heb in de buurt.
  dan had het niet lang geduurd met dat luie soort voor m’n deur.

 3. En dat voor een “groen stadshart” ;
  voor het toerisme.

  Oh wacht. Mensen komen niet naar Den Helder;
  ze pakken alleen de boot naar Texel 😉

 4. Goede plek! Kunnen we eindelijk eens een kop goede koffie drinken als we gaan winkelen op het Ravelijncenter. Voorlopig wel buiten opdrinken dus.

  • dat kun je zeker niet zeggen van de entourage voor de deur op het plein bij de oude locatie

 5. Drugsrotzooi is voor watjes, en kom nou niet met het medicinaal onzin verhaaltje. Het soort dat hier komt gebruikt allemaal recreatief. Gewoon de fik erin en wegwezen met “legale” drugs kotten.

 6. “Al draagt een aap een gouden ring; het is en blijft een lelijk ding”.

  Een drugsverkoper is en blijft een dealer; een drugsgebruiker is en blijft een junk.

  Ze kunnen het nog zo mooi laten klinken; maar dat is gewoon hoe het is.

 7. De gemeente doet wat ze willen om bevriende ondernemers te helpen in dit geval woningstichting .maar ja waar staan wij nog als burgers je mag meepraten en denken maar of ze luisteren nou nee. Een koffieshop mag omdat het zo uit komt een supermarkt mag niet naar dat gebied. Er zijn ook mensen die veel willen veel kunnen geven maar daar prosederen ze tegen desnoods tot de schatkist leeg is. Dit bestuur heeft niets met zijn burgers op en de nieuwe burgemeester zullen ze ook wel weer kiezen uit hun eigen kliekje. Wat een rampstad is dit een gokhal in de Beatrixstraat en nu weer deze koffieshop ik walg van deze manier van besturen.

  • Tijden veranderen tijdens het vorige college werd er een wethouder, om deze perikelen, compleet afgebrand door de partijen die nu het college vormen. En vervolgens wordt alles (door deze meerderheid) met de mantel der liefde bedekt. Het beleid wordt bepaald door de plaats die je inneemt in de gemeenteraad en zeker niet door principe’s

 8. Ho,ho, die wethouder liep weg omdat er minstens 2 moties van wantrouwen voor hem klaar lagen. En dat was omdat hij tegen de wens van de raad, via ambtelijke truck (ambtshalve toestemming verlenen) zijn zin toch wilde doordrukken. Toen dat uitlekte koos hij eieren voor zijn geld! Niets afbranden, hij had dit aan zichzelf te wijten.

Comments are closed.