Behoorlijk Bestuur Den Helder & Julianadorp partner van Code Oranje

31

Sylvia Hamerslag: “Eindelijk gaat het lokale- en regionale geluid in Den Haag gehoord worden”.
Den Helder – Naar voorbeeld van veel andere lokale partijen in het land, gaat de Helderse politieke partij Behoorlijk Bestuur een samenwerking aan met Code Oranje. De landelijke vernieuwingsbeweging van de uitvinder van Ombudspolitiek, Richard de Mos, welke op 17 maart meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen.


“Wij hebben slechts een enkel doel: het opkomen voor de belangen van de inwoners van Den Helder, Huisduinen en Julianadorp. Dat doen wij uiteraard binnen de gemeenteraad, maar met een landelijke beweging die lokale- en regionale krachten verenigd via Code Oranje straks dus ook in Den Haag”, aldus Sylvia Hamerslag, die in de regio Den Helder naar eigen zeggen ‘oplossingsgerichte Ombudspolitiek’ bedrijft. “Politiek moet niet bedreven worden over mensen, maar met mensen. Daarbij moeten we voorbij links- rechts denken en uit de traditionele kaders komen. We moeten de oplossing voor de vele problemen waar mensen tegenaan lopen centraal stellen.”

“En problemen kent dit land en daarmee talloze gemeenten genoeg”, vult Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos Hamerslag aan. “De VNG heeft gesteld dat gemeenten jaarlijks twee tot drie miljard tekort komen. Daar komen de gevolgen van Corona nog bovenop. Terwijl er miljarden naar Europa gaan, moeten veel stadsbesturen beknibbelen op het voorzieningenniveau. Politiebureaus worden gesloten, buurthuizen verdwijnen en er is een groot personeelstekort in de cruciale beroepen, zoals agenten, leraren en zorgpersoneel. Het Sociaal Cultureel Planbureau luidde onlangs al de noodklok over de mislukte decentralisaties, waardoor onder andere de jeugdzorg en de wijkverpleging voor kwetsbare ouderen onder druk staan. Om de tekorten te ledigen zullen bovendien de lokale lasten, zoals bijvoorbeeld de OZB, stijgen. Code Oranje wil in de Tweede Kamer opkomen voor lokale- en regionale belangen.”

Code Oranje wordt de laatste maanden door Maurice de Hond op een Kamerzetel gepeild, met een groeipotentieel tussen de drie en negentien zetels. Naast lijsttrekker Richard de Mos, presenteerde de vernieuwingsbeweging, die pleit voor meer invloed voor burgers, eerder onder andere het Leefbaar Rotterdam raadslid Tanya Hoogwerf en de advocaten Peter Plasman en Sébas Diekstra als kandidaten.

31 REACTIES

 1. Gezwam! Lees het partijprogramma van FvD. Den Helder laat je niet besodemieteren en versplinteren. Stop met lokale politieke partijen! stem massaal FvD!

 2. Beste redactie : mag deze alstublieft gesloten worden voor commentaar ?
  Het begint al in het eerste commentaar op een campagne van een of andere foute politieke partij te lijken.
  En dat verhaaltje begint erg te lijken op zo”n ouderwetse grammofoon plaat met een kras er op ,die steeds opnieuw begint.

  • mag dan hetzelfde voor die mandy met dat eeuwige fvd gezwam.
   een steekje los hebben is tot daar aan toe maar dat hoef je hier niet 30x per week te ventileren.

 3. Het FvD zou zoiets doen, maar dat is niet helemaal van de grond gekomen. De PVV heeft het niet eens beloofd. De Mos maakt het in Den Haag lokaal.wel.waar. Of dat landelijk ook werkt weet ik niet. Maar het zou wel fijn zijn.

 4. Hoe is het eigenlijk afgelopen met dat onderzoek van justitie naar de Mos ? is die daar van vrijgesproken ?
  Want volgens mij gaan en strafblad en politiek niet samen.

 5. Ik heb me even ingelezen.Moeilijk in te schatten wat de waarheid is .In ieder geval ben je in Nederland nog steeds niet schuldig wanneer de rechter nog geen vonnis heeft gewezen.Formeel is dhr de Mos nog verdachte.Ik hoop voor hem dat ze wel een beetje vaart achter zijn zaak zetten,zodat er snel duidelijkhied komt.

  • Klopt. Voor mij was het belangrijkste dat de rest gewoon op de hoogte was van wat er gebeurde. In alle openheid, en als je dan niet ingrijpt is het dus prima.

 6. Nou ja die dingen waarvan dhr de Mos daar in Den Haag beticht wordt zijn hier in Den Helder ook de normaalste zaak van de wereld .Echter het is mevrouw Hamerslag die daar steeds tegen ageert.
  Dus haar keuze is voor mij wat hypocriet.Of zou ze er gewoon alles aan doen om op het pluche te komen ?

 7. Na het debacle van de vorige verkiezingen, dat de lijsttrekker van Behoorlijk Bestuur, Michiel Wouters, plots wethouder werd voor Beter voor Den Helder. Vraag ik het bestuur van Behoorlijk Bestuur, een voorstel tot opheffing van deze partij voor te leggen aan de leden. Dit voor de duidelijkheid in de politiek in Den Helder.
  Stem nooiit meer op een lokale partij!

  • Tot nu toe , is Behoorlijk Bestuur o.l.v mevr S
   Hamerslag èèn van de zeer weinige partijen , die hun oor te luisteren leggen bij de burger, zich tussen de burger begeeft en zodoende weet wat erbij de burger speelt. In hoeverre luistert die uitèèn gerukte partij van jou , waar jij zo,n grote mond over hebt naar jou, of naar zijn kiezers of de burgers ? En nooit meer op een lokale partij stemmen , waar moeten de kiezers in Den Helder dan op stemmen ? Op de grote partijen die er hier in de stad een zooitje van hebben gemaakt met hun manipulatie praktijken en megalomane objecten en geldsmijterij ? Jou tot kruimel verworden partij , is alleen een landelijk stofwolk, die in de plaatselijke politiek niet eens voorkomt.

   • Iedere partij die in de oppositie zit luistert over het algemeen naar de inwoners, want daar zijn de stemmen te halen. Het gaat erom wat ze doen als ze eenmaal in de coalitie zitten. Dan gaat het bijna in alle gevallen mis. Achter het stuur zitten is kennelijk weer heel wat anders dan commentaar leveren vanaf de bijrijdersstoel…. Het komt erop neer dat je beter maar helemaal niet meer kunt stemmen. Het wordt toch nooit wat je ervan verwacht of wat is beloofd…..

    • Bij het woord beloofd, ga je al fout. In de politiek , kan je niets beloven . Dat van, dat fiksen wij wel effe voor u , is er niet bij . Het is altijd nog een samenspel tussen coalitie en oppositie. Wat hier nu gebeurd , is dat de oppositie gedeeltelijk is over gelopen naar de coalitie en dat de overgebleven oppositie partijen stelselmatig worden genegeerd dan wel geblokkeerd. En er is door het overlopen van bepaalde oppositie partijen ,
     van goed oppositie voeren bijna geen sprake meer is . En niet gaan stemmen , betekend , dat u het allemaal aan de grote gevestigde partijen overlaat. En dat zou jammer zijn ..

     • Ik kan me vergissen, maar het staat me bij dat de plaatselijke fracties van de Christenunie, de PvdA en de Seniorenpartij afgelopen verkiezingen eveneens beloofden dat ze het heel anders zouden aanpakken dan tot op dat moment gebeurde. In de praktijk is daar weinig van terechtgekomen. Ook Beter voor Den Helder heeft er volgens mij een heel andere draai aangegeven dan dat ze de kiezer beloofde. En de Stadspartij kennelijk ook. Het is een pot nat.
      En dan mag het zo zijn dat politiek bedrijven een zaak is van compromissen sluiten, maar geef dan ook direct aan: ‘we vragen u om op ons te stemmen, omdat wij het heel anders willen, maar u kunt er maar beter van uitgaan dat er niets of slechts heel weinig van terecht komt.’ Dat is wel zo eerlijk tegenover de kiezer.

 8. Politiek moet niet bedreven worden over mensen, maar met mensen. Daarbij moeten we voorbij links- rechts denken en uit de traditionele kaders komen. We moeten de oplossing voor de vele problemen waar mensen tegenaan lopen centraal stellen.”

  Nu nog wat Bingo woorden zoals Transparant of burgerparticipatie erbij. En het is weer een mooi verkooppraatje, wat enige herinneringen oproept aan de voormalige lijsttrekker , die op hele slinkse wijze alsnog aan het pluche zit vast geplakt, de rat.
  Desalniettemin wens ik mevrouw Hamerslag veel succes en wijsheid toe komende verkiezingen.
  En vooral daarna. Vooral daarna!

 9. Als je een wijziging in de huidige gemeentepolitiek zou willen zien, moet je eerst de heerschappij van de VVD afbreken om vervolgens een nieuwe politieke organisatie te bouwen, welke gebaseerd is op democratische principes. Transparantie en burgerparticipatie. De afgelopen twintig jaar heeft de VVD steeds het commando gehad. Tijd voor commando overdracht.

  • Niet helemaal, die heerschappij , is destijds doorbroken door de enorme verkiezingswinst van de stadspartij. Deze partij , heeft die winst echter op smadelijke wijze , door interne problemen en manipulatie van de grote partijen die hun verlies terug probeerde te winnen, in het Marsdiep gegooid. De stadspartij heeft er de schouders niet voor gehad om die winst te kunnen dragen , laat staan vast te houden. Ook toen al , was het nieuwe stadhuis het grote punt van discussie net als nu .

   • U heeft helemaal gelijk wat de stadspartij betreft. Een gelijke gang van zaken is met TROTS gebeurd, deze was tegen een nieuw stadhuis en behaalde toen 5 zetels.
    Ze werden overdonderd door toen VVD en D66. Jammer.

 10. Mensen als we kijken naar het gemiddelde intellectuele niveau binnen de partijen en dat is niet alleen in DH, dan kan je toch op je klompen aanvoelen wat het gaat worden. Met alle respect naar de mensen die zich hiervoor inzetten! Zelfs voor de functie van wethouder zijn volgens mij geen specifieke eisen gesteld, wordt bij meerderheid gekozen. Heb ik het nog geen eens over de samenstelling van de raad. Kijken naar een gemeenteraadsvergadering is toch niet te doen. Dus hoe hoog de verwachtingen ook zijn, teleurstellingen zullen volgen. Ik wens iedereen die zich wil inzetten in de politiek voor DH veel succes en wijsheid toe.

 11. Laat ik beginnen met te melden dat Sylvia een vrouw is die van wanten weet. Zij is politiek zeer actief en doet datgene wat zij nodig acht voor de Helderse burgers. Voor zover ik weet zijn er 3 Heldersen die ambitie hebben om tot de 2de Kamer door te dringen. Op zich is dat een loffelijk streven. Er is echter een bijzonderheid die mij zou beletten om deze ambitie te hebben. En dat is het volgende: de 2de Kamer heeft zijn bestaansreden verkwanseld aan de lobbycratie. Zij rubber stamped besluiten waarin zij niet betrokken wordt. En zij controleert de uitvoerende macht niet. Daarnaast heeft de uitvoerende macht in samenwerking meter lobbycratie de souvereiniteit van ons land verkwanseld aan de EU. En zo
  Is de2de Kamer niets anders meer dan een excuus inrichting. Ik heb sedert 2002 deHelderse politiek gevolgd. Met de gemeenteraad is het inmiddels niet anders gesteld.
  Ik vrees dat het zelfbeschikkingsrecht van ons burgers niet herwonnen kan worden door 2de Kamer en/of gemeenteraad. Daartoe is een volks opstand benodigd. Een geruisloze verwijdering van de “ overheid” bestuurders.”

  • volksopstand gebeurt niet meer in NL, allemaal makke schapen geworden die zolang ze in hun bubbel wezenloos op hun telefoon kunnen blijven turen de hele dag klakkeloos Rutte blijven stemmen

   • Wellicht dat het gebrek aan motieven, een reden is voor uw gewenste opstand.

    Wellicht dat het grootste deel van Nederland zich wel behaaglijk warmpjes voelt bij alle behaalde resultaten van de afgelopen 100 jaar.

    • Helemaal mee eens het gros vindt het wel ok .Tel daarbij op :er zijn zoveel verschillende partijtjes dat het politieke toneel totaal versnippert is .Door al hun verschillende programma’s en gevoed door achterdocht worden ze het nooit eens .Dat voorkomt dat ze een politieke vuist kunnen maken tegen de gevestigde orde .Wat de orde weer goed uit komt .Verdeel en heers werkt dus in hun voordeel wat weer in de hand wordt gewerkt door de politieke versplintering.Zie hier de cirkel is weer rond.En tot een revolutie gaat het dus nooit komen.Dat zal dan gewapenderhand moeten plaats vinden.Gelukkig heeft de Nederlandse staat al sedert 1919 (ingegeven door angst voor de revolutie in Rusland 1917) een zeer strenge wapen wetgeving.Dus daar hoeven we geen angst voor te hebben.Gooi daar nog even de Corona overheen met een beetje lockdown saus en dan snap je wel dat de meeste mensen wel wat anders op hun bord hebben dan weer een nieuwe club op het politieke toneel.Die weer gaat komen met weer een nieuw programma en weer nieuwe koppen die weer een eigen politieke loopbaan voor ogen hebben.
     Volkomen nutteloos.

    • ze zijn murw geslagen, monddood gemaakt, en hebben zich er maar bij neergelegd dat er toch niets meer aan te doen is, daarnaast nog zoals Roan hier meld komen nu nog de Corona perikelen hier bij en voelen de inwoners zich verre van behaaglijk warmpjes maar verkeren in het “het is nu eenmaal zo” gevoel, dat is heel wat anders heer roze bubbel ambtenaar

 12. Goed om te weten een stem op behoorlijk bestuur is dus een stem voor Code Oranje, een partij voor lokale politieke ontheemden, weglopers en zetelrovers.
  Sylvia er is al even geen sprake van behoorlijk bestuur, Prima als je voor Code Oranje in de kamer wil, maar je hebt hiermee behoorlijk bestuur verlaten. Als je toch blijft zitten verander het BB partijtje maar in Code Oranje, wie weet kan je met deze partij ook wel wethouder worden.
  Het van twee walletjes willen eten niets anders is hier aan de orde.
  In Den Helder kan alles moet je hebben gedacht!

  M.M,R

 13. Gelukkig staat die code oranje in de peilingen van Maurice de Hondt op -1.
  Doei Silvia ,dat wordt vast geen kamer zetel voor 15.000€ per maand+36 weken verlof.

  • Is zij daar op uit dan Piet ? In de eerste instantie , dacht ik dat ook . Maar als je de beweeg reden goed leest , dan kom je er achter , dat Silvia niet de illusie heeft dat zij in de Tweede kamer terecht komt .Daar staat zij te ver voor op de lijst . Behoorlijk Bestuur, en de partij naar een hoger doel leiden staat voor haar voorop.

Comments are closed.