Den Helder in Beeld met ‘Pop Up Galerie’ in Keizerstraat

0

Den Helder – Den Helder in Beeld had een ideetje, een ‘Pop Up Galerie’ om leegstaande etalages te vullen met mooie beelden. Natuurlijk is het geen nieuw of uniek idee en gelukkig bestaan er in de Helderse binnenstad ook andere initiatieven om leegstaande winkelruimte te vullen. “Maar hoe mooi is het om ons mooie Den Helder niet alleen via onze website en socials te laten zien, maar ook op grote en kleine canvasdoeken die ook bij jou in huis kunnen hangen!”, aldus Jeffrey Bakker, samen met DHfoto de fotograferende motoren achter Den Helder in Beeld.

Het verkopen van mooie beelden uit Den Helder op verschillende materialen ontstond zo’n drie jaar geleden. Voor zomerdromen werd een kraam ingericht en dat werd een doorslaand succes. Vorig jaar werd daarom voor twee kramen gekozen want immers “We hebben heel veel mooie beelden van ons oh zo mooie Den Helder”, aldus de Helderse fotografen. Ook dit werd een groot succes maar ja, toen kwam Corona en was het even klaar met de markten.

Online
Inmiddels hadden de beide Helderse fotografen een soort van online galerie gemaakt waar mooie muurdecoratie gekocht kon worden, met af en toe vlijmscherpe aanbiedingen op de socials. Ook een tijdelijk initiatief om mondkapjes te verkopen sloeg aan bij de ‘Jutters’, die enorm trots zijn op hun stad. De droom om ooit een galerie te beginnen spookte maar steeds door de hoofden. “Ik wil al heel lang een plekje waar je mensen uit kan nodigen en werk in het echt kan laten zien in plaats van alleen online”, zegt Bakker. “Maar om de huurprijs van een pand te kunnen betalen moet je behoorlijk wat verkopen. Dat zagen we nog niet zitten, omdat dit naast ons gewone werk wordt gedaan.”

Die galerie is er dus nog niet, maar met makelaar Jongewaard en Heemskerk en de eigenaar van het pand in de Keizerstraat konden goede afspraken gemaakt worden. “Voorlopig is het alleen een zichtlocatie en ontvangen we geen klanten. Natuurlijk hopen we ook dat we er aan bij kunnen dragen dat het pand sneller verhuurd wordt, al zal dat natuurlijk best een dubbel gevoel geven”, aldus een lachende Bakker.

Lock Down
Net als de etalage, op wat kleine dingen na, naar de tevredenheid is ingericht komt het kabinet met verregaande maatregelen om de Corona een halt toe te roepen. Daar hoort ook bij de alle niet essentiële winkels moeten gaan sluiten. En daar gaat dus de droom van veel mensen die deze Pop Up Galerie zien tijdens het winkelen in de Helderse binnenstad. “We begrijpen natuurlijk de maatregelen en staan daar ook achter, maar een beetje zuur is het wel”, aldus de fotografen. “Maar als we ons bedenken wat het voor de andere winkeliers in Den Helder betekent, dan mogen wij onze handen nog dichtknijpen en wensen wij hen veel sterkte de komende periode.”