Drietal opgepakt voor inbraak in apotheek

8

Den Helder – De politie heeft dinsdagochtend drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een inbraak. Rond 05.00 uur kwam via een oplettende getuige de melding dat werd ingebroken bij een apotheek in de Beatrixstraat. Een drietal personen had een groot gat in het raam gemaakt, waarna ze naar binnen waren gegaan.

Tijdens het aanrijden zagen de agenten het drietal lopen op de Gravenstraat. Bij het zien van de politie ging het drietal er rennend vandoor, waarna een korte achtervolging ontstond. De verdachten renden een steeg in en klommen via een aantal schuttingen van achtertuin naar achtertuin.

Een van de verdachten kon snel worden aangehouden. De andere twee probeerden nog steeds weg te komen. Een agent was op een schuurdak geklommen, waardoor hij de verdachten in een achtertuin zag, waar ze zich in een schuurtje probeerden te verstoppen. Met behulp van een diensthond zijn de twee mannen uit het schuurtje gehaald en aangehouden.

8 REACTIES

  1. inbreken in een apotheek kan slechts 2 doelen hebben;
    – (illegaal) medicijnen doorverkopen;
    – je haalt medicijnen voor dierbaren die je je legaal niet kunt veroorloven.

    Ik hoop echt dat de eerste reden motief is.

Comments are closed.