Jan de Boer (D66) is de nieuwe burgemeester van Den Helder

22

Den Helder – De nieuwe burgemeester van Den Helder wordt de 51-jarige Jan de Boer. Althans, als het aan de gemeenteraad van Den Helder ligt. Die besloot woensdagavond 9 december de heer De Boer aan te bevelen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om te worden benoemd. Als die een klap geeft op de aanstelling kan de heer De Boer begin maart aantreden als nieuwe burgemeester van Den Helder.

De heer De Boer is sinds 2013 burgemeester van de gemeente Buren (Gelderland). Daarvoor was hij wethouder in de gemeenten Hoorn (2006-2010, met de portefeuilles economische zaken, sociale zaken, duurzaamheid, communicatie, bedrijventerreinen en klimaat), Harlingen (2010-2011, met de portefeuilles P&O, financiën, ruimtelijke ordening, milieu, dienstverlening, ICT, stadsvisie waterfront) en Landsmeer (2012-2013, met de portefeuilles: P&O, financiën, openbare ruimte, verkeer, volksgezondheid, decentralisaties en deregulering). In de periode 2002-2006 was hij raadslid in de gemeente Hoorn en tot 2006 was hij docent economie in het voortgezet onderwijs.

De heer De Boer is 51 jaar oud, lid van de D66 en woont nu nog in Buren. De vertrouwenscommissie die zich heeft bezig gehouden met de invulling van de burgemeestersvacature, heeft bij haar voordracht van twee kandidaten aan de gemeenteraad de heer De Boer op nummer één gezet.

Rust en stabiliteit
“Jan de Boer is een persoon die rust en stabiliteit uitstraalt. Als geboren West-Fries heeft hij een nuchtere kijk op zaken en is hij als persoon toegankelijk en empathisch. Hij heeft laten zien goed te kunnen luisteren en zijn woorden op een afgewogen manier te kiezen. Daarnaast zal hij mensen bij elkaar weten te brengen en heeft in die zin duidelijk een verbindend vermogen. Hij toont een hoge mate van rolvastheid, is een gedegen persoonlijkheid en zal hierbij in een coachende rol anderen in staat stellen het beste uit zichzelf te halen. Zijn ervaring als burgemeester is in die zin een duidelijke pré. De vertrouwenscommissie acht hem in staat het voor de gemeente Den Helder gewenste netwerk te kunnen opbouwen. In meer concrete zin houdt dit in dat deze kandidaat naar de mening van de commissie op alle competenties positief scoort”, aldus Carlo Assorgia, voorzitter van de vertrouwenscommissie. Naar de functie van burgemeester van Den Helder hebben 22 mensen gesolliciteerd.

De nieuwe burgemeester volgt Jeroen Nobel op, die sinds het vertrek van Koen Schuiling in september 2019 waarnemend burgemeester van Den Helder is. De benoeming door de Kroon wordt uiterlijk medio februari verwacht. De heer De Boer kan dan in de raadsvergadering van 4 maart 2021 als burgemeester worden geïnstalleerd.

22 REACTIES

 1. nou ik ben benieuwd, slechter dan de interim die we nu ergens onzichtbaar hebben kan het in ieder geval niet worden……

 2. Of we nu zo blij moeten zijn met een D66 burgemeester? Maar wie weet doet hij het heel goed.

 3. Slechte zaak, we hebben hier een zwaargewicht nodig, iemand die weet hoe het bij de provincie toegaat en al het een en ander gepresenteerd heeft, een aanbeveling van de heer Carlo doet mij het ergste vrezen.

  • was eerst lid van de krakers en relschoppers partij die extreem links heet en nu van de weg met ons club van kaag

 4. De Boer legde zijn functie neer, omdat hij niet meer gedijde in de Friese havenstad waar volgens hem een sfeer van achterdocht, wantrouwen en besluiteloosheid heerste.

  En dan ga je naar een plattelandsgemeente in Gelderland om vervolgens een gemeente met dezelfde kenmerken als Harlingen op te zoeken.

 5. Gelukkig geen VVD er. Die vuistdiep in het netwerk van de verbonden partijen zit. Ben niet ontevreden. Het had veel slechter gekund.

 6. Is het zo moeilijk om iemand te kiezen die geboren en getogen is in de stad en verstand van zaken binnen de gemeente heeft?

 7. Formeel staan burgemeesters boven de politiek. Doch de verdeling van burgemeestersposten onder de regeringspartijen bewijst het tegendeel. Zo past op wonderbaarlijke wijze een burgemeester van de energietransitie partij d66 bij het windparken en H2 verdienmodel van het Havenbedrijf. Dat dit verdienmodel leidt tot welvaart voor enkelen en armoede voor velen is daar van belang.

 8. Als deze burgemeester er is voor de bevolking zweert hij bij zijn eed aflegging ook trouw aan die bevolking i.p.v. alleen trouw aan wazige instituties uit Den Haag!

 9. Is u opgevallen dat d66 een partij is die oorlog boert tegen ons blanken ? Pure apartheidspolitiek verpakt onder het label diversiteit. Het is geen diversiteit, het is puur racisme !

  • D’66 heeft inderdaad weinig op met autochtone blanke Nederlanders. Dat was ook al te zien met Pechtold aan het roer. De populist Pechtold wist de problemen met de nieuwe medelanders terug te brengen tot vreemde etensgeurtjes in het trapportaal. Daar moesten de autochtonen maar aan wennen, vond hij. Een simpele gedachte van een eigen nestbevuiler pur sang!

 10. Is een burgemeester van D66 erg? Misschien; maar een VVD-er is zeker minstens even erg: dat heeft Schuiling toch bewezen. Laten we De Boer het voordeel van de twijfel geven. Het kan best zijn dat hij meer een postjesjager is dan een D66-tiger “pur sang”!
  En maakt een aanbeveling van Carlo hem noodzakelijk verdacht? Hangt er van af van welke Carlo: er zijn er duidelijk 2. Die van BvDH en die van “het kartel en de centen”.

  • D66 het clubje van de massa immigratie … we lezen nu al wekelijks over steekincidenten en overvallen in de stad, dat gaat natuurlijk nu meer en meer worden met zo’n roerganger

 11. Hoe is het mogenlijk dat er een linkse burgemeester benoemd word in een rechts liberaal kiezende stad.

Comments are closed.