Online alternatief voor kerstviering Koninklijke Marine

0

Den Helder – Jaarlijks wordt de traditionele CZSK Kerstviering gehouden in gebouw Dukdalf. Uiteraard kan dat dit jaar niet live doorgaan. Gelukkig is er een alternatief bedacht door de geestelijke verzorgers van de Koninklijke Marine, in samenwerking met het Koperkwintet van de Marinierskapel.

Zij bieden nu online een inspirerende boodschap via het Youtube-kanaal van de Koninklijke Marine. Geestelijk verzorgers Desirée Scholtens, Axel van Beersum en Sebastiaan Benders, werkzaam op Marinekazerne Erfprins melden het volgende:

“De kerstviering heeft dit jaar als thema “Verbondenheid en vrede”. In het coronajaar 2020 is verbondenheid opeens een zoektocht geworden. Vrede is een oergevoel van ons mensen, dat we met Kerst keer op keer uitspreken. Het zijn thema’s die iedereen aangaan, of je nu religieus bent of niet. Dat willen we samen uitdragen, ieder van ons vanuit onze eigen achtergrond: Kerst is voor iedereen.”