Opnieuw zonder rijbewijs achter het stuur

13

Julianadorp – De politie heeft maandag opnieuw een 28-jarige inwoner van Julianadorp van de weg geplukt. De man heeft geen rijbewijs, maar zat toch achter het stuur. Zijn rijbewijs is tot half 2024 ongeldig verklaard, omdat hij vorig jaar een dodelijke aanrijding had veroorzaakt en hierbij was gevlucht.

Agenten zagen hem maandag op de Schoolweg wederom in een personenauto rijden. Dit keer was hij aan het bellen en droeg geen gordel. Bij de aanhouding bleek uit de speekseltest dat hij ook nog onder invloed van drugs was, terwijl hij de auto bestuurde. De man kreeg proces-verbaal voor het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd, bellen achter het stuur, geen gordel dragen en afhankelijk van het resultaat, voor het rijden met drugs op.

Dit was de derde keer in vier maanden tijd dat de man proces-verbaal krijgt voor het rijden in een auto sinds hij vrij is gelaten voor het feit waarvoor zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is op 6 december ook al aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin en op 23 december vanwege het in bezit hebben van inbrekerswerktuig. De man is gehoord, maar maakte gebruik van zijn zwijgrecht en wilde niets verklaren.

De politie wilde de auto ter vernietiging (onttrekken aan het verkeer) in beslag nemen. Echter daar het om een huurauto ging is deze teruggegaan naar het verhuurbedrijf.

13 REACTIES

 1. Even een vraagje, HOE …..kan je een auto huren zonder rijbewijs. Of het verhuurbedrijf zit fout, of de auto is gehuurd door een ander. In dat geval , rijd die vent waarschijnlijk nog onverzekerd ook . En dat doet hij toch al , omdat hij geen rijbewijs meer heeft .

 2. Is het nou niet mogelijk om iemand die zo’n beetje alles aan zijn laars lapt achter de tralies te zetten ?
  Kan iemand mij dat uitleggen ?

  • hoe frustrerend (en volgens mij demotiverend voor de agenten) het is maar in dit Jesse Klaver knuffelland kom je hier gewoon weg met een “nou niet meer doen hoor” waarschuwing…..

   • Hardnekkige drugverslaafden, worden gezien als zieke mensen. Justitie , ziet ze als patienten die geholpen dienen te worden en niet moeten worden opgesloten in een gevangnis. Hoewel ik persoonlijk , daar anders over denk. Iets van vingertjes zo hard tussen de deur, dat hij jarenlang geen contactsleutel meer kan bedienen.

 3. Dit kan ook alleen in Nederland volgens mij. Voor de derde keer in vier maanden een proces verbaal…. Zo’n vent moet je gelijk in de bak gooien tot 2024. Lapt alle regels aan zijn laars. Vraag me ook af hoe deze man in zijn levensonderhoud voorziet. Echt onbegrijpelijk dit. En inderdaad, lijkt mij erg frustrerend voor een politie agent. Kijk wat er gebeurt in bijvoorbeeld Veen en Urk. Er wordt niet meer opgetreden. Denk dat de agent en ME wel zou willen, maar de rechtspraak laat het afweten. De raddraaiers weten dat ze niet worden gestraft. Nogmaals onbegrijpelijk.

   • het is het wachten op de knuffelgroep die vol blijft houden dat je dit soort uitwassen beter kunt belonen dan straffen, gaan pleiten voor een verhoging van de uitkering zodat hij niet zelf hoeft te rijden maar een taxi of auto met chauffeur kan betalen om z’n al door de maatschappij gesubsidieerde drugs te halen in de Heldersche binnenstad….

     • ja die Harrie van Dongen is een foute Robin Hood die het geld van de hardwerkende burgers lekker makkelijk weggeeft aan criminele veelplegers als deze…..

 4. als jullie nu net zo fanatiek gaan handhaven met vuurwerk…. pffff
  hier in de pilo is vanavond al meer afgestoken dan met het oud/nieuw van afgelopen jaar.
  of gaat dat op werk lijken….. tis hier 1 grote vuurwerkshow en teringherrie…. en verrassing… geen agentje te zien.
  of druk bezig met door de ramen gluren of er niet te veel volk binnen zit…

 5. Ik neem het niet op voor Harrie van Dongen maar is het niet wethouder Kos die met dat geld van u en mij voor Sinterklaas speelt?

  • Die twee zijn allebei Stadspartij . Dus de èèn geeft rugdekking aan de ander . En Sinterklaas….. , was hier ook raadslid Stadspartij .

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.