Rupshuisje echte eyecatcher in Falgatuinen

15

Den Helder – Het Rupshuisje is na het Vissershuisje het tweede huur tiny house in de Falgatuinen. De overige kavels in de Falgatuinen worden verhuurd aan zelfbouwers. Met het tiny house project biedt Helder Vastgoed een vorm van wonen waarbij vrijheid van ontwerp en duurzaam wonen centraal staan.

Binnenkort neemt de ‘dolblije’ huurder zijn intrek in het Rupshuisje. Het knusse rode rupsje van 32m2 bestaat uit een woon- slaapkamer en een badkamer met toilet. De woning is nagenoeg off grid waarbij de uitdaging is om de energiebehoefte af te stemmen op de hoeveelheid opgewekte energie met de vijf zonnepanelen. Verder is de woning voorzien van een droogtoilet welke is aangesloten op een helofytenfilter. Dit filter reinigt het grijze water van de keuken, badkamer en toilet.

Het ontwerp is van Min2 Architecten uit Bergen. Jetty Min: “Ons overvalt een gevoel van trots als we om het Rupshuisje heen lopen. Prachtig om te zien hoe het tiny house opbloeit tussen de hoge prachtige bomen.” Naast het Rupshuisje en het Vissershuisje ontwierp Min2 ook drie tiny houses voor zelfbouwers. “We zijn ontzettend benieuwd hoe de andere huisjes straks in de Falgatuinen staan”.

Droom
Na een lange voorbereidingsperiode voor zowel Helder Vastgoed als de zelfbouwers zal 2021 het jaar worden van de tiny houses in de Falgatuinen. Op dit moment zijn er al meer dan 15 omgevingsvergunningen door de gemeente afgegeven. Meerdere zelfbouwers gaan hun droom in de eerste helft van 2021 uit laten komen en hun tiny house bouwen of laten plaatsen. Aankomende zomer is Den Helder een nieuw woonwijkje rijker.

Het idee van wonen in een tiny house is niet nieuw en ondertussen zijn er al meerdere plekken in Nederland waar het mogelijk is. Toch biedt Den Helder een uniek concept. Samen met de gemeente Den Helder heeft Helder Vastgoed het mogelijk gemaakt dat mensen die dromen van wonen in een tiny house op een ruime kavel , met veel ontwerpvrijheid en indien gewenst geheel off grid dit in Den Helder voor onbepaalde tijd kunnen doen.

Nagenoeg alle kavels in de eerste fase zijn vergeven. In 2021 willen we de wijziging bestemmingsplan voor de tweede fase, nabij het winkelcentrum, indienen. Hier zijn nog enkele kavels beschikbaar. We werken momenteel met een reservelijst. Hiervoor aanmelden kan via de website www.wsdh.nl/.

15 REACTIES

  • Uw avatar is groen, moet ik u dan meteen maar wegzetten als waanzinnig? Alles wat mensen als goed, nuttig en belangrijk vinden, kraakt u stelselmatig af en al heel lang en niet zelden ook nog eens op de persoon. Klaarblijkelijk met goedvinden van de redactie.

   • belangrijk en nuttig ja hoor…. 150 betaalbare instapwoningen slopen 35 parkeerplaatsen bij een supermarkt opheffen om er 20 groene hobbywoninkjes zonder rioolaansluiting etc voor terug te plaatsen, als je iets aan het milieu wilt doen en verbeteren ok dan zet je de thermostaat een graadje lager en verkoop je de tweede auto maar man o man zie toch eens in dat we helemaal aan het doorslaan zijn in dit land….

 1. Ja vreselijk al die mensen die hun best doen om nog wat van deze aarde te maken. Ik zou zeggen neem allemaal een voorbeeld aan de altijd opgewekte RB, die altijd in oplossingen met iedereen meedenkt. Lekker thuis achter je pc of telefoon de ganse dag een medium zoals DHA voorzien van super hulpvolle tips en (opbouwende)kritiek. Zo krijgen we vanzelf een prachtige wereld.

  • nee terug naar de middeleeuwen is hét plan van de eeuw….

   vroeger hadden ze ook geen riolen met als gevolg de halve wereldbevolking uitgeroeid door de pest, is dat uw idee van iets van deze aarde te maken, uitdunnen van de mensheid, fijne toekomst gaan we tegemoet met die groene onzin

   dat je wat wil doen aan het millieu etc tot daaraantoe maar om meteen weer zoals gewoonlijk helemaal door te slaan vind ik weer idioot….

   • Wat een geestelijke armoede. Tegenwoordig hoef je je achtertuin niet te bevuilen zonder gebruik van riool. Kamperen varen vliegen en in de trein.
    Je plasje en poepje doen lukt best hoor zonder gebruik van riool.

    Kom eens wat vaker buiten. Het zal je verbazen wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

    • dat kan ik u beter adviseren, u denkt vast ook dat aardappelen groente en vlees rechtstreeks uit de supermarkt komen ipv van de boer…..

 2. Infantiele subsidie incasserende initiatieven
  Terwijl er een schreeuwend gebrek is aan betaalbare woningen
  Op de plekken van de gesloopte flats in nw den helder zou je zo maar betaalbare huurappartementen neer kunnen zetten
  Je kan het ook niet doen

 3. Infantiele subsidie incasserende initiatieven
  Terwijl er een schreeuwend gebrek is aan betaalbare woningen
  Op de plekken van de gesloopte flats in nw den helder zou je zo maar betaalbare huurappartementen neer kunnen zetten
  Je jan het ook niet doen

 4. Had de gemeente hier niet sociale huurwoningen kunnen bouwen dan deze kleine woningen. Er is veel gesloopt maar weinig voor in de plaats gekomen. Als ik om me heen luister i er een groot tekort aan betaalbare sociale huurwoningen en dan moet je als gemeente geen grond beschikbaar stellen voor dit soort projecten, los eerst de woningnood op.

 5. Gesloopt ( de laatste paar jaar : flats aam de Meidoornstraat, Vechtstraat,Jan Verfailleweg en nu aan de Schoenerstraat. Tientallen betaalbare woningen.Voor terug : nog steeds niets.Lange wachtlijsten en jonge starters en huis verlaters vallen buiten de boot.
  Overal waar ik nieuwe panden zie verschijnen : zoals :Westplein,Weststraat Prins Hendrik laan en bv de Koninklijke wijk in Julianadorp.Voor de gewone man of starters onbetaalbaar.
  We vergrijzen in hoog tempo :maar leuke kleine 60+ woningen waar de vitale jong bejaarde nog zelfstandig kan wonen :dat worden er steeds minder.

  • De directie van Woningstichting bestaat voornamelijk uit VVD-ers. Met aan het hoofd voormalig VVD- wethouder Waltmann. Dat soort bestuurders heeft niets met sociale woningbouw. Prestigieuze projecten willen ze uit de grond stampen, geen woningen voor mensen met een minder dikke portemonnee, want daar valt geen eer mee te behalen in de architectuurblaadjes . Het is triest dat ze de lakens mogen uitdelen bij een stichting die zich toch in eerste instantie zou moeten richten op sociale woningbouw en pas daarna op stadsontwikkeling.

Comments are closed.