Zalm roken voor kankerfonds een traditie

1

Den Helder – Acht jaar geleden begon oud visserman Kees Bontes met het roken van zalmmoten om geld in te zamelen voor het Vrije Universiteit Medisch Centrum (VUMC), waar hij zelf behandeld werd tegen kanker. Voornamelijk in de kennissenkring werd gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met Kerst een lekkere gerookte zalmmoot te scoren. Alle netto winst ging naar het VUMC.

In 2016 verloor Kees de strijd tegen de kanker, maar vond zijn zoon Wouter Hugo dat de traditie voortgezet moest worden. Nu doet hij de jaarlijkse zalmrokerij bij zijn loods in Het Arsenaal.

Ook dit jaar is hij samen met zijn maat Jordy van Loon druk bezig alle bestellingen weer gereed te krijgen. De mannen halen de zalm bij RODÉ VIS B.V. in Urk en roken de vis in twee ovens. Dit jaar worden 105 moten gereed gemaakt en zo hopen de mannen weer meer op te halen dan vorig jaar waar al een mooi bedrag van 1390 Euro naar het kankerfonds ging.

1 REACTIE

  1. Ik wil graag zalm bestellen, maar er staan geen contact gegevens bij het artikel …
    Kan dat als nog?
    Bijvoorbaad dank!

Comments are closed.