Buitenbad Aquacentrum Den Helder gaat weer open

1

Den Helder – Aquacentrum Den Helder, exploitant van zwembad Het Heersdiep, opent vanaf 13 januari het verwarmde buitenbad van zwembad Het Heersdiep. Met een watertemperatuur van 28 graden kan een ieder daar heerlijk komen zwemmen en werken aan de conditie.

Dagelijks krijgt Aquacentrum meerdere vragen of er gezwommen kan worden in het buitenbad van de inwoners uit Den Helder en omgeving. De behoefte om te kunnen zwemmen is erg groot. Na goed overleg met gemeente Den Helder is besloten om het buitenbad te openen. “Hiermee voorzien wij in de behoefte en kan iedereen die wil banen komen zwemmen”, aldus Age de Jong, bedrijfsmanager Aquacentrum Den Helder.

Goede afweging
Aquacentrum Den Helder hecht veel waarde aan de bijdrage die sport en bewegen leveren aan de fysieke en mentale gezondheid van mensen evenals de nodige ontspanning in deze stressvolle tijd. Zwemmen levert aanvullend een onmisbare bijdrage aan de zwemveiligheid van kinderen. En is voor veel doelgroepen een laagdrempelige bewegingsmogelijkheid.

Zwemmen levert een aantoonbare bijdrage aan de weerbaarheid, gezondheid en daarmee de afweer tegen virussen in het algemeen en is daarom van wezenlijk belang voor veel doelgroepen. De Jong: “Buiten sporten en bewegen is toegestaan en wij zorgen voor een veilige omgeving voor onze zwemmers. Het is fijn dat iedereen weer aan de conditie kan gaan werken. Er is een klein nadeel, en dat is dat iedereen zich buiten zal moeten omkleden.”

Reserveren
Het verwarmde buitenbad is een 25 meterbad en heeft 4 banen. Per baan mogen er drie zwemmers 45 minuten komen zwemmen. Er kan alleen van tevoren telefonisch gereserveerd worden tussen 12:00 en 15:00 uur, via het telefoonnummer 0223-628 244. Op de website www.acdh.nl is meer informatie terug te vinden.

Voor meer informatie: www.acdh.nl.

1 REACTIE

  1. ‘Wij zorgen voor ’n veilige omgeving.’ 3 zwemmers per baan die elkaar in 45 minuten ’n keer of 150 tegenkomen (ruwe schatting). Dat ook in de andere drie banen. Snap het volkomen; de kapper blijft dicht.

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.