Ingezonden: Genoeg van Corona?

43

Ook genoeg van Corona? Ik ook en je komt er niet omheen, het duurt maar voort en ik merk dat we elkaar juist meer nodig hebben.

Het tegendeel is wat er gebeurd, de regels maken dat we meer vrijheden moeten inleveren en ook dat er meer en meer het verdeel en heers wordt toegepast. Het effect hiervan is dat we het accepteren en normaal gaan vinden om onze naasten aan te geven of aan te spreken als zij zich niet aan de huidige regels houden. Ik stel mij de vraag, zijn deze regels gegrond ten aanzien van het bestrijden van het virus?

Op een rijtje, dit virus is niet nieuw, op vitale mensen heeft het virus geen effect, wel op mensen met minder weerstand en zwakke ouderen, zwakkeren en angstigen. Er zijn geluiden dat de crisis gecreëerd is, en er op voorhand al een plan klaar lag. Binnen dit plan is het de bedoeling om meer invloed over de mensen te hebben door controle als machtsmiddel in te zetten.

Ik wil het ontkennen, maar zie wel de effecten hiervan. Alle activiteiten moeten online aangemeld worden, er wordt censuur gepleegd op social media, werkelijkheden worden enerzijds verdraaid en anderzijds worden groepen mensen niet serieus genomen door te luisteren naar het verhaal wat zij te vertellen hebben en hiermee worden demonstraties veelal verboden en burgerverzet in de kiem gesmoord. Onze vrijheden worden beperkt en grondrechten worden op onechte wijze afgepakt.

Waar dit naar toe gaat?
Ik heb alleen invloed op mijn leven door waarde te hechten aan hoe ik denk en die bepalen mijn emoties. Door gedachten te veranderen, veranderen mijn emoties en hiermee de kijk op de situatie waar we inzitten kan ik hiermee veranderen. Feiten zijn feiten en hebben we mee te dealen, maar het hoe is aan onszelf. We kunnen, hoe verschillend we ook denken, elkaar vinden in het hoofddoel: We komen samen deze crisis door.

En met samen betekent dat dat we klaar staan voor elkaar, begrip op brengen voor elkaars verschillende standpunten. Samen voorkomen, dat we elkaar meenemen in een ‘ik geef je aan maatschappij’ terechtkomen waar angst, wantrouwen en afgunst regeert, maar durven vertrouwen vertrouwen op elkaar op het leven en het verdelen van overvloed.

En ook: Neem je eigen verantwoording, als jij jezelf voldoende beschermt kan een ander jou niet besmetten. Een ander kan vitaal gezond zijn en hoeft zich dan niet te beschermen? Nee, waar tegen zou dat moeten zijn als jij beschermd bent? Besef je dat we normaal lijken te vinden dat we ons gaan vaccineren voor iets waarvan we niet weten of we het überhaupt krijgen? En of het vaccin veilig genoeg is, is maar de vraag, ook wat de bijwerkingen kunnen zijn op korte en langere termijn. Ook hierin geldt dat vitale ongevaccineerden nooit een gevaar kunnen zijn.

Het kan geen kwaad om je voldoende te informeren, wat is er bekend over het vaccin? Stel je dan ook de vraag, wat kunnen de gevolgen voor mij zijn als ik mij wel laat vaccineren en wat zijn de gevolgen als ik het niet doe. Alleen zo kun je je keuze bewust maken en de gevolgen van deze keuze accepteren. Hoe dan ook, er zullen gevolgen komen, wat je besluit ook zal zijn.

Een reden kan gaan worden dat je je wel moet vaccineren als je je sociaal niet wil laten beperken, wat meer op omkopen lijkt dan de keuze maken vanuit vrijheid. Besef dat de keuze die je maakt er één is die je voor jezelf doet en je anderen niet hoeft te belasten met jou keuze. Wil je je meer sterken en in gesprek gaan met naasten die er op deze manier instaan, laat het me weten. Mijn bedoeling is om ons te verenigen en elkaar ondersteunen als we dat nodig hebben.

Dank je wel voor het lezen van deze ingezonden brief,
Joke Oosterbeek
06-44993248

43 REACTIES

 1. U stelt FEITEN zijn Feiten. Feit is dat u nu even binnen moet blijven, Feit is dat u kritisch mag zijn, maar Feit is ook dat u de feioten niet mag negeren, en de feiten zijn dat we ons zelf moeten beschermen tegen dit virus door nu even uit elkaars buurt te blijven waar mogelijk.

  FEIT is ook dat een ongevaccineerde zeer zeker een gevaar vormt. Ik vind uw stukje waardeloos en niet cooperatief. Door de feiten met fictie te verwarren ( waarbij u tekst fictie is )

  Mijn bedoeling is elkaar te verenigingen en elkaar te onderstuenen. En dat doen we door ALLEMAAL te vaccineren. Ik zou even googlen op doctor Murk hij heeft een mooi en duidelijk stuk geschreven in het AD. Helaas een premium artikel.

  • Feit is dat in Nederland heel veel mensen op een heel klein stukje grond wonen.
   En dat dat alleen kan als daar iedereen een stukje van zijn persoonlijke vrijheid inlevert.
   Iemand kan het virus hebben zonder het zelf te weten en dan mensen besmetten die er wél ziek van worden.

   • Zoals alle griepjes in de geschiedenis? Ons leven kunnen we oneindig maken door te blijven isoleren. Ik stem mee idd!

 2. Feit is dat de feiten niet volledig of naar waarheid worden verkondigt. Feit is dat we onder een overheids bezetting leven. Feit is dat de maatregelen oneindig veel schade opleveren. Feit is dat een evenwichtige rapportage door de pers niet bestaat. Feit is dat dit alles door hele volksstammen, bang gemaakt, wordt geslikt. Hoe komt het toch dat de bevolking met deze waanzin doorgaat ?

  • Omdat stoppen geen optie is. Stoppen , betekend voor veel bedrijven hun redding , maar stopt de ontwikkeling van het virus niet . Nu roepen de mensen van alles . Maar diezelfde mensen , komen ook niet met een of de oplossing.

 3. Een uitmuntende uitleg door Joke Oosterbeek, van de huidige coronamaatregelen! Ik ben blij dat er nog mensen wakker zijn. Ook een pluim voor de redactie van DHA om deze visie de ruimte te geven!

   • Het uitmuntende zit in deze quote:

    “Het tegendeel is wat er gebeurd, de regels maken dat we meer vrijheden moeten inleveren en ook dat er meer en meer het verdeel en heers wordt toegepast.”

    Daar doet u aan mee, Bodelo!.

    • Ik lees iets verder dan alleen de eerste alinea.
     En daar staan zaken genoemd die wat mij betreft niet de term “uitmuntend” verdienen, zoals het volgende citaat; “op vitale mensen heeft het virus geen effect”.
     Inderdaad werd dit in de beginfase van de pandemie gedacht maar dit is inmiddels door de wetenschappers ontkracht.

     • Er werd zoveel gedacht in de beginfase. Ik heb op dit medium al vaak ge reageerd op deze ‘pandemie’ die helemaal geen pandemie is. De mortabliteit is 0,23%. U kunt dit allemaal opzoeken. Waarom worden we dan in lockdown gehouden? Wetenschappers? Mengele, von Verschuer en Heim waren wetenschappers. Wie zijn die wetenschappers nu? Jaap van Dissel? die zegt dat niet medische mondkapjes niet werken en ‘zn bek houd’ om Rutte te te citeren, als er op 1 december een mondkapjesplicht word ingevoerd? Een Ab Osterhaus, die bij het eerste geval van de mexicaanse griep een fles whiskey opentrekt, om de de bestelling van zijn vaccin door onze overheid te vieren?
      Nee meneer Bodelo, of Jeroen Bodewes. het heeft te maken met een verdienmodel, waar ook u niet aan mee verdient. Ik ook niet.
      Maar ik laat me niet in de maling nemen, geen schuldgevoel aanpraten, Ik verzet mij! dat is mijn recht als mens, punt uit!

 4. He, fijn. Eindelijk eens wat tegengeluid uit lokale bronnen.
  Beste Joke, dank voor je genomen moeite en verhelderende blik op zaken en het spijker op de kop slaan.

  DHA – pluim voor jullie voor het plaatsen van het artikel!

 5. Wat een slecht stuk. Dit is toch geen column? Wat slecht om dit als mediasite te publiceren!
  Objectief het nieuws brengen en dus alle kanten ervan belichten is nieuws brengen.

  • Beste Jan… Dit is een prima stuk…
   En objectief nieuws brengen en dus alle kanten ervan belichten is nu net iets dat de mainstream media NIET doen!

 6. Het lijkt er op dat dood gaan aan Covid veel erger wordt gevonden dan dood gaan aan allerlei andere oorzaken. Het gevolg hiervan is een volledige verwoesting van welk evenwicht dan ook.
  Het gevolg hiervan is ook dat nadrukkelijk de onbetrouwbaarheid van de overheid blijkt. Het gegeven dat Joke Oosterbeek hier hardop over nadenkt is nieuws. Nieuws dat, naar ik hoop, bij velen het nadenken stimuleert. De media doen hier als regel niet aan mee. De media verkondigen opinies. Daar hebben wij niks noppes nada wat aan.

 7. Wat redeneert u krom, mevrouw Oosterbeek. U stelt dat we samen door de crisis komen. Wel, dat betekent dat vitale mensen, die volgens u geen risico lopen (zeg dat maar tegen menig topsporter, die corona heeft gehad en daardoor een flink jasje heeft moeten uitdoen) solidariteit moeten tonen met de mensen die fysiek meer gevaar lopen. En als dat inhoudt dat ze een vaccinatie dienen te nemen om zo het risico op verspreiding van het virus te beperken, dan moet dat maar. Liever niet, maar soms moet je dingen doen die je tegen de borst stuiten.
  En dan geeft u aan het raar te vinden om een vaccinatie te nemen, terwijl niet vaststaat of de iemand daadwerkelijk wordt besmet met corona. Tja, ik neem aan dat gezond probeert te leven om lichamelijk onheil te voorkomen (kanker, hart- en vaatziekten en dergelijke), terwijl helemaal niet zeker is of u er wel door wordt getroffen. Of dat u bij het oversteken eerst naar links en rechts kijkt, terwijl er misschien wel helemaal geen verkeer aankomt.
  Voor een life-coach, die u volgens uw website bent, maakt u er een potje van. Uw boodschap lijkt vooral te zijn: kies voor jezelf .. Dat is tegenwoordig erg in, ik weet het, maar laat dat vooral niet ten koste gaan van de ander, want dan gaat het uiteindelijk toch weer ten koste van jezelf….

 8. Als je zo doorredeneert, dan is al die commotie over het neerhalen van een vliegtuig met maar 200 mensen aan boord helemaal zwaar overdreven.
  Bolsonaro vond al die mensen die gemarteld en vermoord werden tijdens de militaire dictatuur niet zo erg, als hij dat vergeleek met het aantal verkeersslachtoffers in die tijd.

 9. “Op een rijtje, dit virus is niet nieuw, op vitale mensen heeft het virus geen effect, wel op mensen met minder weerstand en zwakke ouderen, zwakkeren en angstigen.”

  What bull dropped that on the barn floor?
  Ook bij gezonde mensen kan het immuunsysteem op hol slaan als gevolg van corona.
  Daarom is er zoveel onzekerheid: de één merkt bijna niks terwijl zijn of haar partner op de IC belandt.

  Ik weet niet wat jullie van plan zijn; maar ik laat mij zo snel mogelijk inenten zodat ik én weer vrij ben om m’n eigen ding te doen én niet bang hoef te zijn om een ander aan te steken.

 10. Goed geschreven Joke… gelukkig zijn er ook nog mensen die zich niet geheel blindstaren op hetgeen constant op Televisie wordt geïndoctrineerd. Gewoon zelf logisch blijven nadenken en eens verder zoeken naar informatie. Het lijkt er toch echt op dat (bijna) alle mensen alles wat op televisie wordt beweerd als zoete koek aannemen/slikken. Het is trouwens geen vaccin zoals ze het wel noemen maar gentherapie!
  Een nieuwe manier om corona tegen te (denken) gaan. Nooit eerder beproefd op mensen.
  Graag een proefkonijn om maar snel van al die lastige beperkingen af te komen… prima hoor.
  Wel een beetje gemakzuchtige instelling om zo te denken mijns inziens. En als je denkt dat we hierdoor teruggaan naar “normaal” zal je nog van een koude kermis terugkomen…
  Ook de besmettelijkheid van de persoon die het “vaccin” neemt is hiermee niet weggenomen, dus waarom een gezond lichaam (met een prachtig immuunsysteem) “inenten” met een experimentele gen therapie als de overlevingskans met corona ongeveer hetzelfde is als bij de “normale griep” die overigens opeens verwenen lijkt te zijn. (zie cijfers RIVM)
  Sterven is trouwens gewoon een onderdeel van het leven.
  De overheid heeft overigens nog nooit zoveel werk gemaakt voor bijvoorbeeld de sterfgevallen ten gevolge van kanker, diabetes, etc….

  • Er bestaan geen medicijnen zonder dat daar ook gevaren aan verbonden zijn.
   Daarom is het altijd een kwestie van afwegen.
   En dan liefst met het koele verstand en niet opgejut door allerlei wilde verdachtmakingen.

 11. The pandemic represents a rare but narrow window of oppertunity to reflect, reimagine and reset our world, World Economic Forum,(W.E.F.) Klaus Schwab!
  De Corona wordt misbruikt door Regering, M.S.M en Big Pharma t.b.v. o.a. het faciliteren van de “Great Reset”.
  Al onze discussie over Corona leidt af van dit onwenselijke doel, de “Great Reset” en is daarom vrijwel futiel!
  Kijk bij : Now is time for a “Great Reset”: https://www.weforum.org/agenda/2020/06/now-is-the-time-for-a-great-reset/
  Het is nog niet te laat, maar we moeten wel de juiste vijand van ons bestaan aanpakken, en ons niet laten afleiden! Den Haag lacht, als wij rollend over straat gaan m.b.t. Corona Maatregelen en het echte gevaar voor uw bestaan niet zien! Overigens die vaccinatie is een verboden test (Rechten vd Mens) met mensen als proefkonijn voor een R.N.A.-mutatie in het menselijk lichaam waar u nooit meer vanaf komt. Dit in tegenstelling tot die Frikandel van de regering, die ben je zo weer kwijt!

 12. Kijk maar eens naar de serie “la valla” op Netflix… zou zo maar eens ons “nieuwe normaal” kunnen worden.

 13. Bijkomend voordeel van de corona maatregelen : het wordt moeilijk dan wel onmogelijk gemaakt om contant te betalen.Met on line winkelen wat nu grootscheeps gebeurd al helemaal niet mogelijk. Dus de overheid kan bijna iedereen zijn uitgaven nagaan.Het uitgeven van zgn zwartgeld ernstig bemoeilijkt.Op naar de totale (overheids) controle.Het is in de eu inmiddels erger dan in de oude DDR.

  • Vertel , hoe zij dit willen doen. Niemand, dan alleen jijzelf , heeft inzage in jouw transacties . en al helemaal niet wat jij voor je geld koopt. Bovendien , staat nergens op de rekening beschreven of het zwart geld betreft.

 14. waarom moeten de aan de facebookuniversiteit afgestudeerde Nederlanders altijd een andere meestal zilverfoliehoedjeachtige andere mening hebben, waarom kunnen deze vaste groep anti’s niet gewoon eens iets aannemen? deze lieden zijn nu ook weer de reden dat Nederland weer eens als laatste begint met het vaccin en dus ook de reden dat er zo veel winkels omvallen en mensen werkeloos worden, met jullie gedrag het hele land naar de filistijnen helpen, nou weer bedankt hoor betweters!!

  • Onzin RB dat door de “aluhoedjes” (zoals jij ze noemt) de vaccins in Nederland verlaat zijn. Dat ligt uiteraard aan de grote vraag naar het vaccin en de slechte minister van volksgezondheid Hugo de Jonge die zijn zaakjes niet op orde heeft. Ook de andere beweringen die je uit zijn lariekoek… dit is niet het gevolg van andersdekkende. Wat jij doet is stigmatiseren en polariseren en dat is een zeer slechte zaak!

   • nee fout, u bent diegene die het land verkloot, samen met die medealuhoedjes van de facebookuniversiteit die op pannetjes lopen te hameren en zo, door altijd tegen de haren in te strijken en sneue vragen te stellen is alles in dit land altijd te laat omdat jullie die aandacht vragen en wat weer onnodig veel tijd vergt, als er onverhoopt ooit weer eens oorlog zou uitbreken hier gaat u dan ook als een daapse op pannetjes slaan of verwacht u dan actie? we hebben momenteel een crisissituatie en in een crisissituatie is het van belang dat er snel gehandeld wordt zonder tegenwerking, als de crisissituatie voorbij is is het tijd om te evalueren en vragen te stellen, nu niet

 15. Eenieder heeft recht op toegang tot preventieve gezondheidszorg en op medische verzorging onder de door de nationale wetgevingen en praktijken gestelde voorwaarden. Dit is ook een grondrecht! Door geen maatregelen te nemen is de kans heel groot dat veel mensen deze zorg niet krijgen, zowel vitale als minder vitale mensen. Maar blijkbaar is het grondrecht vrijheid voor velen belangrijker. En wat is dat dan die vrijheid en de waarde ervan als niet iedereen daar kan van genieten? De ingezonden brief vind ik behoorlijk suggestief en roept aan de ene kant saamhorigheid op en staat aan de andere kant bol van egoïsme. Minder vitale mensen mogen doodvallen en werk je in de zorg dan heb je gewoon pech, tenslotte gaat het om de vrijheid voor sommigen. We leven in een van de rijkste landen van de wereld, supermarkten liggen vol met voedsel, we krijgen geen bommen op ons hoofd, we hoeven niet te vrezen voor ons leven, heel veel is gewoon goed geregeld en nu steen en been klagen over wat beperkingen. Als we de wereld willen rondreizen schromen we er niet voor om ons in eigen belang helemaal vol te spuiten met vaccins, maar als we het voor de gemeenschap moeten doen wordt het wat anders. Vrijheid betekent dat je mag denken, zeggen en doen wat je zelf wilt. In Nederland hebben we, veel vrijheid. Iedereen in Nederland heeft dezelfde vrijheden. Dat betekent dat ook andere mensen mogen denken, zeggen en doen wat zij willen. Maar wat is die vrijheid waard als niet iedereen er van kan genieten?

 16. die brief lijkt mij een beetje een publiciteitsstunt om haar life-coach praktijk een beetje van goedgelovige klanten te voorzien, beetje misbruik maken van de situatie, vandaar ook het telefoonnummer vermelden?…. ik zeg boycotten

 17. Er is “slechts” een gecreëerde crisis, maar RB is hopeloos naïef en kortzichtig…. ik zeg een spuitje voor je en next….

 18. Welk gedeelte is er zo eng aan het artikel dan Cees? Staat volgens mij niet zoveel raars in, heb je het zelf überhaupt gelezen en begrepen? ‍♂️

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.