Verkeershufter voor vijfde keer in de fout

10

Julianadorp – De politie maakte 28 december melding over een 28-jarige inwoner van Julianadorp welke rondreed, terwijl zijn rijbewijs tot medio 2024 is ingevorderd wegens het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Op 28 december werd hij voor de vierde keer(!) aangehouden voor dat feit en kreeg wederom een proces-verbaal voor het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd en voor het rijden onder invloed van drugs. De auto, van een verhuurbedrijf, werd in beslaggenomen.

Vrijdagavond rond 19.30 uur zagen agenten de man wederom rijden door Julianadorp. Er ontstond een korte achtervolging door het dorp. De auto werd onbeheerd aangetroffen in Boterzwin. Na een korte zoekactie werd de verdachte in de nabije omgeving aangetroffen en aangehouden. Ook nu testte hij na een speekseltest wederom positief op het gebruik van drugs, namelijk thc en amfetamine.

De man is overgebracht naar het politiebureau alwaar hij voor onderzoek is ingesloten. De (huur)auto, die door een andere persoon is gehuurd, is in beslaggenomen. De verdachte zal zich moeten verantwoorden voor de rechter en kan een langere gevangenisstraf tegemoetzien. Helaas is het niet mogelijk voor dergelijke feiten de verdachte tot de rechtzaak in hechtenis te houden. Tot die tijd zal politie extra alert zijn op deze verdachte!

De term verkeershufter is overigens afkomstig van de politie.

10 REACTIES

 1. Denk dat dit alleen in Nederland kan. Werkelijk onbegrijpelijk. Het is zo voor de politie ook dweilen met de kraan open!

 2. Ben er geen voorstander van maar voor dit zielig figuur zou ik wel een uitzondering willen maken. Met name het rechtssysteem in Amerika, ga je 3 maal de fout in krijg je gewoon levenslang.

 3. Leroy van D. schijnt hij te heten.
  Zal nog een week duren voor die weer wordt aangehouden en zo zijn weg nog jaren lang kan vervolgen.

 4. Pluche systeem in Nederland,zal nog even duren en hij staat nogmaals in de krant.
  Maakt het die gozer toch uit!

  Die weet ook wel dat je hier alles ongestraft hier je gang kan gaan met zulke dingen.

  Zijn trouwens nog veel meer van dit.soort figuren die hier rond lopen.

  Goed bezig Leroy! Hopelijk lees je deze berichten ook.
  Je voor en achternaam zijn al best bekend had ik vernomen!

 5. Mooi om te weten toch … door dit slappe beleid kunnen we keer op keer in de fout gaan … eerst moet er nog een dode vallen en dan misschien …. ik denk het niet

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.