Wat zijn de opties als het gaat om een nieuwe auto?

0

Als je tot de conclusie komt dat je een auto nodig hebt, dan sta je slechts aan het begin van een complex beslisproces. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel opties als gaat om auto’s. Deze opties variëren op zo ontzettend veel gebieden dat we ze niet in één blog allemaal kunnen beschrijven.

Om je toch een beetje een beeld te geven van de opties hebben we een aantal punten voor je op een rijtje gezet. Denk hierbij aan het model, het merk, de brandstof waarop de auto rijdt, de hoeveelheid uitstoot van de auto, de manier van autobezit et cetera! Er is de afgelopen jaren een duidelijke shift te zien in de factoren waarop een auto wordt uitgekozen. De afgelopen jaren zijn factoren die samenhangen met de invloed op het milieu steeds belangrijker geworden. Dit zie je onder andere terug in een groei van het percentage elektrische auto’s, maar ook op het gebied van autobezit! In deze blog vertellen we je welke manieren van autobezit het minst milieubelastend zijn!

Een deelauto
Een deelauto is een auto die je, zoals de naam misschien al doet vermoeden, deelt met anderen. De auto is te reserveren via een applicatie oid en daarna binnen een bepaald tijdslot voor jou te gebruiken. De auto kan daarna weer door iemand anders die toevallig in de buurt is gebruikt worden. Als veel mensen gebruik maken van dezelfde deelauto dan scheelt dit onderaan de streep behoorlijk in geproduceerde auto’s! Als je het helemaal goed wilt aanpakken, dan maak je gebruik van een elektrische deelauto!

Een elektrische leaseauto
Een elektrische auto is vaak in de aanschaf stukken duurder dan een auto die op een van de traditionele fossiele brandstoffen rijdt. Je kunt deze initiële instapkosten elimineren door te kiezen voor een elektrische (private) leaseauto. Voor een laag bedrag per maand kun je al gebruik maken van een elektrische auto. Het is wel belangrijk om van te voren veel te private lease vergelijken. Zo vind je de beste deal voor jou en rijdt je het naast milieubewust ook nog eens bewust voor jouw portemonnee!