Wel veel knallen, maar minder branden deze jaarwisseling

8

Den Helder – Ook al gold er een vuurwerkverbod, deze Oud en Nieuw werd er nog flink geknald. Ondanks dat feit kregen de ambulance- en brandweerhulpverleners van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord minder meldingen dan bij de vorige jaarwisseling. Er waren dit jaar opvallend minder branden: 36, vorige jaarwisseling waren dat er 99.

De brandweer- en ambulancehulpverleners kregen in totaal 190 incidenten te verwerken, in de tijd tussen 8.00 uur op 31 december en 8.00 uur op 1 januari. Tijdens de vorige jaarwisseling ging het om 269 incidenten. Emile Roemer, naast waarnemend burgemeester van Alkmaar ook voorzitter van de veiligheidsregio, spreekt zijn dank uit aan alle hulpverleners, gemeenten en andere betrokkenen die hebben bijgedragen aan het veilig verloop van de jaarwisseling. Hij is vooral trots dat – op een kleine groep na – mensen zich in deze moeilijke periode aan de afspraken hebben gehouden, om in deze fase van de pandemie de zorg niet nog verder te belasten.

Het totaal aantal incidenten (ambulance plus brandweer) tussen 8.00 uur op 31 december en 8.00 uur op 1 januari was in Den Helder 16. In Hollands Kroon waren 15 incidenten, in Schagen 7 en op Texel 3.

8 REACTIES

 1. MSM AD citaat!
  Rustige jaarwisseling? Politie registreert toch meer incidenten dan in voorgaande jaren
  De politie heeft deze jaarwisseling veel werk gehad. Er werden zelfs meer incidenten geregistreerd dan anders.

   • Buitelen over elkaar heen: ander citaat MSM AD:
    Bruls na ‘rustige’ nacht: ‘Kabinet, pak nu door met algeheel vuurwerkverbod’

    • is Bruls burgemeester Den Helder?

     flauwekul stukje in het Heldersche Suffertje, dacht dat dit voor het lokale nieuws was, voor landelijk nieuws is er andere media

   • Rustig? Nou weet niet waar in DH jij woont.. wij hebnen vanaf 19:00 uur tot ongeveer 1:30 uur in onze achtertuin kunnen genieten van sier vuurwerk.. continue door.

    • hier in het centrum heb ik naast wat siervuurwerk geen politie optredens en of de door Mandy gemelde bergen incidenten opgemerkt

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.