5 bespaartips voor 2019

De belastingen worden ook in 2019 weer verhoogd en dat betekent dat we overal net wat meer voor gaan betalen. Een mooi moment om dus even te kijken op welke manieren we allemaal zouden kunnen besparen. Werken al deze bespaartips in jouw situatie? Dan zou je zomaar eens honderden euro’s op jaarbasis over kunnen houden. Niet slecht toch?

1. Doe de check
Van je energieleverancier tot je verzekeraar: af en toe is het gewoon belangrijk om je contracten even met de mogelijkheden van de concurrent te vergelijken. Een energieleverancier vindt het namelijk geen probleem om wat met haar prijzen te spelen om jou de meest voordelige mogelijkheid te geven: en laten we ook de leuke welkomstcadeaus niet vergeten. Dus neem even de tijd om alle huidige contracten te vergelijken, en wie weet levert het je wel leuke besparingen op. Niet geschoten is altijd mis!

2. Ga voor de pakketkorting
Wanneer het om zaken als televisie en internet of verzekeringen gaat, is de kans groot dat je mooie pakketkortingen binnen kunt halen. Sluit bijvoorbeeld al je verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af, en bespaar een paar tientjes per maand. Een bedankje van je verzekeraar voor de goede zaken zullen we maar zeggen!

3. Investeer in duurzaamheid
Duurzaam werken, leven en wonen is helemaal van nu. En hoewel het natuurlijk geweldig goed is om een steentje bij te dragen aan een betere leefomgeving, zijn er meer voordelen aan verbonden. De installatie van zonnepanelen brengt de energierekening bijvoorbeeld flink omlaag, en zorgt daarnaast dat je stroom na zeven tot tien jaar zo goed als gratis is. Een investering in de isolatie zorgt ervoor dat er minder energie verloren gaat, en een waterton geeft je wat extra natuurlijk water: helemaal gratis.

4. Gebruik technologische ontwikkelingen
Er zijn tegenwoordig ontzettend veel technologische ontwikkelingen op de markt wanneer het gaat om het vergroten van het wooncomfort. Maar naar wooncomfort, zorgen deze systemen ook voor een besparing op de maandelijkse kosten. Met een slim verlichtingssysteem verbruik je bijvoorbeeld minder onnodige energie en met een slimme thermostaat staat de verwarming niet onnodig aan.

5. Doe de boodschappen slim
Hoewel de belastingen op de boodschappen verhoogd zijn, is bijvoorbeeld de Plusmarkt de prijzenoorlog al begonnen. Zo hebben ze de prijzen op veel groenten en fruit blijvend verlaagd; en het duurde niet lang voordat andere supermarkten volgden. Kies je supermarkt slim, en overweeg ook de mogelijkheid tot bulk aankopen. Is de pasta in de aanbieding, dan sla je natuurlijk genoeg pasta in om het hele jaar mee door te komen.