Spelregels voor het reageren

Er zijn spelregels voor het reageren op Den Helder Actueel.Reageren op de artikelen op Den Helder Actueel is in principe altijd mogelijk. Om dit zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen, doet u er als lezer verstandig aan 1 naam aan te houden waaronder u reageert. Dit maakt dat uw reactie sneller zichtbaar is voor anderen. Reacties kunnen, zonder opgaaf van redenen, worden verwijderd als ze niet blijken te voldoen aan onderstaande spelregels. Bent u met uw reactie veelvuldig ‘in overtreding’, dan riskeert u een ip-ban, waardoor reageren helemaal niet meer mogelijk is. Een dergelijke ban is permanent, wordt niet opgeheven en er valt ook niet over te discussiëren met de redactie.

Spelregels

 • Het is niet toegestaan in reacties op Den Helder Actueel opzettelijk te beledigen, bedreigen, discrimineren of nodeloos kwetsen (respecteer andere gebruikers). Of hier sprake van is, is volledig naar het inzicht van de redactie van Den Helder Actueel.
 • Een reactie moet betrekking hebben op het artikel waaronder deze reactie wordt geplaatst. Zo niet, dan riskeert u de kans dat de reactie alsnog wordt verwijderd zonder verdere opgaaf van redenen.
 • Het is niet toegestaan in reacties op Den Helder Actueel privé-gegevens van anderen te vermelden. Denk hierbij aan zaken als e-mailadres, telefoonnummer of woonadres.
 • Reacties die bedoeld zijn om reclame (bijvoorbeeld door middel van links naar andere commerciële sites) te maken worden verwijderd zonder opgaaf van reden.
 • Het kopiëren en plakken van teksten van andere sites in of als reactie is (vanwege auteursrechtelijke redenen) niet toegestaan. Doet u dit toch en hierdoor ontstaat schade voor Den Helder Actueel, dan zal die schade op u worden verhaald.

 • Gebruik nickname
  Over het gebruik van een andere dan uw eigen naam worden regelmatig opmerkingen gemaakt. Sommige mensen vinden het juist goed, anderen gruwelen ervan en vinden het oneerlijk. Regelmatig krijgt Den Helder Actueel de vraag om dergelijke reacties te weigeren. Dat doen we echter niet en de reden daarvoor is simpel: het is niet te controleren. Dat kan namelijk alleen als we een registratiesysteem gaan gebruiken, waarbij de lezer zich eerst met naam en toenaam dient aan te melden en dan pas na controle en goedkeuring van (naam- en adres) gegevens mag reageren.

  Het is mogelijk, maar we doen het niet. Het beperkt de vrijheid van reageren en in de praktijk blijkt bij andere websites dat door een dergelijke maatregel het aantal mensen dat reageert stukken minder wordt. Ook een inlog eisen met Twitter en/of Facebook voorkomt niet volledig dat mensen hun eigen naam gebruiken, omdat ze ook op de social media natuurlijk een vals profiel kunnen aanmaken.

  We vragen dus slechts vriendelijk uw eigen naam te gebruiken, maar het is niet verplicht. Wel willen we dat u, bij gebruik van een nickname, steeds dezelfde nickname gebruikt. Als uit controle (bijv. op ip-adres) blijkt dat u veelvuldig van naam wisselt (bijvoorbeeld om een discussie te sturen) riskeert u de kans dat uw reacties worden verwijderd en bij ernstig wangedrag riskeert u een ip-ban, waardoor reageren in het geheel voor u niet meer mogelijk is.

  Tot slot

 • Schrijf uw reactie in de Nederlandse taal.
 • Reacties die vooral met HOOFDLETTERS zijn geschreven of die door een veelvoud aan tik- of spelfouten zo goed als onleesbaar zijn, worden verwijderd.
 • Reacties die de zin van een artikel of discussie betwisten worden verwijderd.

 • Over bovenstaande spelregels wordt niet in discussie getreden. U reageert met inachtneming van de regels, of u reageert niet.